Fursecuri fragede braduti cu gem

de T I M E A in Dulciuri, 27 Dec 2013 | 8607 vizualizari

 

Eu le-am facut pentru Craciun, dar se pot face oricand sub orice alte forme. Sunt fragede si bune langa un ceai sau cafea. Se pastreaza pentru mult timp in cutii metalice si sunt mai buni decat biscuitii cumparati.
Sunt buni si pt cei mari si pentru cei mici.

 

INGREDIENTE

  • 250 gr unt sau margarina
  • un plic zahar vanilat
  • 2 linguri zahar brun
  • 1 sticluta esenta de vanilie Dr. Oetker
  • un varf de sare
  • 2 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 400-430 gr faina
  • gem de caise, gem de capsuni
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede braduti cu gem:

Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat. Adaugam apoi pe rand sarea, esenta, praful de copt stins cu laptele si apoi incorporam treptat faina.

Turnam compozitia pe masa de lucru si framantam pana nu se mai lipeste de maini.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de o ora.

Scoatem din frigider si intindem aluatul pe masa tapetata cu faina si decupam forme de braduti (eu am facut cateva si sub forma de floricele) 

Jumatate din forme le decupam si in mijloc cu forme mai mici.

Punem apoi fursecurile decupate intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 170 de grade timp de aprox 12 minute.

Dupa ce s-au racit ungem fursecurile negaurite cu gem si asezam deasupra apasand usor, cate un fursec gaurit. 

Presaram deasupra zahar pudra si pastram fursecurile in cutie metalica.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede braduti cu gem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (41)

Criss 1

28.12.2013, 07:27

Frumusele si delicioase.

Geanina87 1

28.12.2013, 08:58

direct la favo

T I M E A 1

29.12.2013, 11:21

multumesc fetelor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Briose de vanilie